Συνεχίζονται κατά την εβδομάδα από 24 έως 31 Οκτωβρίου οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Κατ΄ αυτές τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα,

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου:

_ Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει στις 11:00 εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος με θέμα: “Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821”.

Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου τιμά τον Άγιο Δαμασκηνό Στουδίτη, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Άρτης κατά τον ΙΣΤ΄ αιώνα και σπουδαίο διδάσκαλο του Γένους.
Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου εκδήλωση με θέμα: «Η διαθέρμανση του ηρωικού πνεύματος από τον Όσιο Δαμασκηνό, Μητροπολίτη Ναυπάκτου, στην αρχή της Τουρκοκρατίας». Τα κείμενα που θα αναγνωσθούν επιμελήθηκε ο π. Θωμάς Βαμβίνης και θα τα αναγνώσουν η δασκάλα κ. Αγγελική Λαουρδέκη και οι φιλόλογοι κ. Χριστίνα Καρανικόλα-Σχοινά και κ. Μαρία Κουτούση-Σύψα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο paremvasis.gr της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου, καθώς  και από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου:

_H Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει:

  • στις 11:00 εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας με θέμα: «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως»
  • στις 19:30 εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας με θέμα: «Κλέφτες και Αρματολοί της Ρούμελης».


Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου:

Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει στις 18:00 εκδήλωση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχολήσεως ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ με θέμα: ”Διακόσια χρόνια Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος”.

 

Σε όλες τις εκδηλώσεις τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας του κορωνοϊου.