Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει ότι συνεχίζεται έως την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, η διεξαγωγή του Γ’ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα: «Προσωπικότητες της μετεπαναστατικής περιόδου του 1821».

Ο Γ’ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας έως έξι λεπτών) από μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου, διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διά της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Οι προσωπικότητες που προβάλλονται στη μετεπαναστατική περίοδο του 1821 είναι:

  • ο π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων,
  • η Ευανθία Καΐρη,
  • ο Ιωάννης Καποδίστριας και
  • ο Κωνσταντίνος Κανάρης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά, πατώντας:
Εδώ για την Πρόσκληση Συμμετοχής
Εδώ
για την Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης Γονέων/Κηδεμόνων
Εδώ
για την Ενημέρωση για την επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Εδώ για την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την παράταση έως την Κυριακή 11 Απριλίου 2021. (Αρχική προθεσμία: 26η Φεβρουαρίου 2021)

Οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού θα λάβουν διάκριση επαίνου. Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι διακριθέντες, ως έπαθλο, θα συμμετάσχουν κατά τον μήνα Μάιο 2021 σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πήλιο ή, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα λάβουν όλοι ως έπαθλο έναν φορητό υπολογιστή (tablet).

Περισσότερες πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και μαθητές μπορούν να απευθύνονται:
– Υπουργείο Παιδείας, Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων: Τ: 2103442840, email: 1821@minedu.gov.gr
– Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης: Τ: 210 7272268/255, 6983772240, email: politistikitautotita@yahoo.gr.