Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τρείς ακόμη επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Η 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα:  «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμία.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Η 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστη και τοποθετήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα προβληθούν από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», η 48η εκδήλωση την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ., η 49η  επετειακή εκδήλωση την  Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ. και η 50η την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ.

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται και το μήνα Νοέμβριο με τις κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 52η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Μεταβυζαντινά Μνημεία της Φθιώτιδος».
  • Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου θα πραγματοποιηθεί η 54η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η πίστη των αγωνιστών του 21’».
  • Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας θα πραγματοποιηθεί η 53η επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας με θέμα: «Σημαντικές προσωπικότητες, προ κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως».