Στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου και Ελευθερωτού της πόλεως Λαμίας, Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία η 46η και η 47η επετειακές εκδηλώσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος.
Συγκεκριμένα, η 46η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους», πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμία, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, κατά την οποία μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, σημείωσε:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην από 12 Οκτωβρίου 2021 Συνεδρίασή της, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στη Λαμία το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, το Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Νεανικού Έργου και Κατηχήσεως, παρουσία εκπροσώπων των Μητροπόλεων από όλη την Ελλάδα σχετικά με το όραμα του 1821 στην εκπαίδευση, στην κατήχηση, στο παιδαγωγικό έργο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Η 47η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η δίκη των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα», πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Λουκά, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.
Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, σημείωσε:

Σήμερα παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό μάθημα ιστορίας, μεθοδολογίας και φιλοσοφίας του Δικαίου. Η εκδήλωση αναφέρθηκε σε ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Πολυζωϊδη και Τερτσέτη, οι οποίες αποτελούν καύχημα για το χώρο της Δικαιοσύνης, για το χώρο των δικαστών, για το χώρο αυτών των ανθρώπων που επιτελούν το καθήκον τους και το καθήκον είναι έκφραση πατριωτισμού. Να το πω απλά. Όποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, σε όποιο χώρο και αν είναι… παπάς είναι, δεσπότης είναι, δήμαρχος είναι, περιφερειάρχης, βουλευτής, υπουργός, αντιπολίτευση – όποια εργασία και να κάνει, όποια διακονία και να κάνει, όποιος επιτελεί σωστά την αποστολή του, αυτός αγαπά την πατρίδα του και είναι αληθινός πατριώτης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.

Σύντομα θα δημοσιευθεί και το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για το μήνα Νοέμβριο.